mental en executive coaching

WELKOM!

Leiderschap


De baas zijn wil niet zeggen dat je goed leiderschap toont. Daar komt meer bij kijken.

Het groeien in leiderschap dat bij je past, is een veel voorkomende vraag.
Bij Topvormcoaching zoek ik met jou naar leiderschap dat gebaseerd is op de kwaliteiten en het karakter van de persoon. Dan kom je tot topvorm. Leiderschap moet passen als een maatkostuum, anders straal je geen natuurlijke autoriteit uit. Dus, doe je confectiejasje uit en vindt met mij het leidersjasje dat jou als gegoten zit!

Praktijkvoorbeeld
Als hoogbegaafde ondernemer met een sterke (en eigenwijze) wil merkte ik dat ik met mijn leiderschap mijn medewerkers niet altijd bereikte op de manier waarop ik wilde.
Ik beheerste eigenlijk maar twee stijlen: ik bemoeide me met alles (als ik het wilde)
of met helemaal niets (als ik het niet zo belangrijk vond)..
Zodra er emoties in het spel kwamen, viel ik terug op mijn eigen redenering en vond mezelf dan redelijk.
In het coachtraject heeft Ruud mij met zijn bijzondere methode laten ervaren hoe ik niet alleen mijn verstand en wil kan gebruiken maar mijn gevoelskant meer kan inzetten om tot beter leiderschap te komen. Het resultaat is dat ik met meer authenticiteit en empathie mijn bedrijf leidt, meer en beter contact heb met medewerkers en klanten, en dat mijn focus niet alleen resultaatgericht is maar meer oog heeft voor hoe het resultaat te bereiken. Mijn werkomgeving vindt mij nu prettiger in de omgang en een beter leider.
- CEO consultancy-


Bij leiderschap is oog voor het proces een belangrijke factor. Je kunt je medewerkers beter begeleiden en obstakels sneller verhelpen als je procesgericht bent. Daardoor scoor je vaak betere en snellere resultaten. Investeer korte tijd bij Topvormcoaching in je skills en boek jarenlang betere resultaten!


"Mijn personeel snapte mij niet",


praktijkvoorbeeld
"Ik wil de beste zijn in mijn vak en stelde daarom hoge eisen aan mijn personeel. Daarmee maakte ik me niet populair en tot mijn ergernis moest ik vaststellen dat mijn motiverend bedoelde uitleg niet het beoogde effect had. Het personeel raakte op haar hoede voor mijn kritiek en ik merkte steeds meer verwijdering tussen hen en mij.

Dat is niet wat ik wilde maar ik wist niet hoe ik het anders moet doen.

Aanvankelijk vond ik Ruuds adviezen een beetje soft maar achteraf moet ik toegeven dat hij de juiste snaar heeft geraakt. Van hem moest ik meer nadruk leggen op wat goed ging en mocht ik minder benoemen wat fout ging. Gek genoeg had dat een motiverend effect op het personeel en werd de sfeer een stuk beter. Ik kon ook rustiger vertellen waarom ik dingen op een bepaalde manier wilde. Zij gaven op hun beurt aan waarom bepaalde dingen niet praktisch waren en, eerlijk gezegd, daar zat wat in.

Ook in mijn vrije tijd moest ik van Ruud aan beter leiderschap werken. Ik ben een fanatieke duursporter maar van hem moest ik drie keer per week een half uurtje peddelend op mijn gewone fiets een rondje door de stad fietsen. Met iets prettigs op de koptelefoon…..

Het leek mij zonde van mijn kostbare vrije tijd maar, uiteraard tot mijn verbazing, had dat tot effect dat ik beter ontspande en me toch fitter ging voelen, waardoor ik ook beter in staat raakte om met meer mildheid naar mijn werk en personeel te kijken. Dus, eerlijk is eerlijk, dit traject heeft mijn kwaliteit als leidinggevende duidelijk verbeterd. Daar ben ik blij mee."
- medisch specialist, praktijkhouder-