mental en executive coaching

WELKOM!

Van hard werken krijg je geen burn-out.
Van stelselmatig over je grenzen gaan wel.


Een burn-out vraagt naast fysiek herstel om bezinning: je zult een aantal dingen anders moeten gaan doen, je grenzen opnieuw moeten (h)erkennen, en op mentaal vlak nieuwe en haalbare doelen stellen. Want terug naar het oude betekent terug naar teveel en onbalans. Sta jezelf een nieuw en stabieler evenwicht toe. Dat is de kern waar het herstel om draait. En dan gaat de zon heus weer schijnen.


Terug naar je levenskracht!

Bij Topvormcoaching begeleid ik jou stapsgewijs door dit herstelproces en kom je weer goed in je vel. Je gaat herontdekken waar je passie en inspiratie liggen, waar je gelukkig van wordt en hoe je dat het beste kunt bereiken.Burn-out en angst


"Een nieuwe opdracht was voor mij altijd iets positiefs. Iets om eens lekker mijn tanden in te zetten. Iets waar ik energie van kreeg. Maar ineens was het op. Willen werd moeten, leuk werd lastig, zin werd angst. Angst dat ik mijn werk niet op tijd af zou krijgen.
Of dat het me opeens helemaal niet meer zou lukken.
In de weken daarna gebeurde het steeds vaker. Ik blokkeerde, juist op momenten dat ik dat niet kon gebruiken. Daar werd ik paniekerig van. Ik nam minder werk aan.
Ging situaties mijden waarin ik niet mocht blokkeren. Alles om maar te blijven drijven. Want in mijn achterhoofd klonk ook: als freelancer kan ik me geen burn-out veroorloven. Moest ik mijn zelfstandige bestaan misschien weer inruilen voor een baan in loondienst? Zat ik ├╝berhaupt nog in het juiste vak? Ik kwam er niet uit en mede op aandringen van mijn omgeving heb ik hulp gezocht. Niet van harte, want ik los dit soort dingen het liefste zelf op.

"Kan ik mijn werk nog wel blijven doen?"


Toen ik de eerste keer naar Ruud ging was ik gespannen, maar het viel me honderd procent mee. Hij begreep waar ik het over had en stelde me gerust.
Mijn werk opgeven? Volgens Ruud hoefde daar absoluut geen sprake van te zijn.

Al bij het eerste consult kreeg ik praktische tools en oefeningen om in beeld te krijgen hoe mijn energie werkt en waar mijn angst vandaan kwam.

Ook liet Ruud me gaandeweg ontdekken hoe ik dingen anders kan aanpakken.
Door de praktische oefeningen heb ik niet alleen ingezien waarop ik vastliep, maar ook hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen. Met betere zelfzorg en door bedacht te zijn op valkuilen waar ik voorheen makkelijk in stapte. Lang verhaal kort: na drie maanden was ik weer met plezier aan het werk. Eerst even voor twintig uur per week maar met het volste vertrouwen dat ik dit weer verder kon opbouwen. Helemaal zelf.
En als dat een keertje niet lukt, dan bel ik Ruud voor nog een sessie".
-Zelfstandig communicatieprofessional-


Hoogsensitieve personen en burn-out: een veel voorkomend verband
Hoogsensitieve personen hebben vier maal zo veel kans op een burn-out.
Meer dan anderen worden zij overspoeld door prikkels. Zij hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. Om duurzaam te herstellen zullen zij hun hoogsensitiviteit moeten leren kennen en praktisch leren hanteren. Topvormcoaching is hierin gespecialiseerd en heeft veel ervaring op dit vlak.


Je leert alle ins en outs van jouw hoogsensitiviteit kennen en het zal jouw kracht worden in plaats van je handicap. Niet meer overspoeld door prikkels en emoties maar zelf de rots in de branding. Kijk eens wat je beleeft bij het korte filmpje hieronder:

Bore-out


Een bore-out is een andere vorm van burn-out.


Bore-out komt regelmatig voor bij hoogbegaafde personen.
Bij een bore-out ben je niet stelselmatig over je grenzen heen gegaan maar kom je chronisch onvoldoende toe aan het benutten van je capaciteiten.
Je hebt te weinig uitdaging, wordt onderprikkeld waardoor er een verveling ontstaat die op den duur wurgend wordt en uitput. Dit is een soort drijfzand proces: je zakt er steeds dieper in en weet niet hoe je eruit kunt komen.
En net als voor drijfzand geldt voor bore-out: laat je helpen!
De begeleiding bij Topvormcoaching zorgt voor herstel, hernieuwde inspiratie en afstemming op voldoende uitdaging, zodat je weer in een goede flow komt.


'Ik deed te veel werk waar ik niet blij van werd.'
"Als ondernemer in innovatieve projecten leg ik veel energie en creativiteit in mijn werk. Maar door het grote verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn bedrijf deed ik een boel werk dat veel uren kostte maar niet uitdagend was: veel administratieve taken en management. Op wilskracht heb ik dit lang volgehouden maar ik werd steeds trager en mijn energie raakte op.


Van Ruud heb ik geleerd om minder op wilskracht te werken en meer op souplesse te vertrouwen. Daardoor kwam ik meer toe aan de creatieve kant van mijn werk en de sales. Omdat de omzet steeg, kon ik anderen aannemen om de taken te doen die mij niet op souplesse afgingen. Resultaat: ik zit veel beter in mijn vel en heb meer plezier in mijn werk. En omdat ik beter functioneer zitten de bedrijfsresultaten in de lift."
-ondernemer innovatie-