mental en executive coaching

Balans
Veel coachvraagstukken zijn een kwestie van
balans en van eigen grenzen respecteren. 
Dit vraagt om fijn afstemming en precisie. 
Zeer de moeite waard want er bestaat geen topvorm zonder balans.       


Grenzen hanteren 
"Ik ben een empathische huisarts. De laatste tijd word ik echter wat onzeker omdat patiënten mijn empathie sterker ervaren dan ik als professional wil. Daardoor ontstaan er ongewenste misverstanden. En bij mij de vraag: ligt dit nou aan mij of aan hen? 

Ik wist het niet.
Ik ben naar Ruud gegaan met de vraag hoe ik de professionele grens van mijn huisarts-zijn weer kon herstellen. Dat heeft hij mij vooral laten ervaren in praktische oefeningen.

In deze oefeningen ervoer ik ook wanneer ik de professionele grens overschreed.
En ja, dat lag dus aan mij. Soms merk ik dat er meer zorg en aandacht nodig is dan wat ik als huisarts bied; dan wordt het lastig voor me.

Ruud gaf mij aan dat ik er incidenteel best voor kan kiezen om meer hulp te bieden dan volgens het huisartsenprotocol als norm gesteld wordt.
Maar dan moet ik duidelijk aangeven dat ik die grens eenmalig overschrijd zodat er geen misverstanden ontstaan en ik geen valse verwachtingen wek.

Een heldere en praktische oplossing binnen een uur.
Dit had ik bij een praatcoach nooit zo snel zo helder gekregen. Door de oefeningen ervaar ik meteen waar mijn grens ligt en kom ik in de positie dat ik een bewuste keuze kan maken. Dat heb ik gedaan. En nu, vele maanden later, kan ik zeggen dat ik mijn grenzen prima kan hanteren."
-huisarts-

Uit deze casus blijkt het grote voordeel van mijn praktijk- en ervaringsgerichte methode van coachen. Omdat je hierin praktisch ervaart hoe het voor jou werkt, hoef je geen uitgebreid coachtraject voor een ogenschijnlijk moeilijk probleem aan te gaan maar heb je snel een passende oplossing. Het resultaat is hersteld werkplezier en toegenomen motivatie binnen de waargenomen grenzen van wat gezond is. 
En wie wil er niet meer werkplezier en toegenomen motivatie?!!


Grenzen natuurlijk hanteren geeft power

'Door perfectionisme was ik de hele tijd bezig met controle.'

"Hier werd ik erg moe van en het kostte me veel energie. Ik wilde hier beter mee leren omgaan.
In plaats van mijn controle te versterken, leerde Ruud mij juist om de controle wat meer los te laten en maakte hij me bewuster van mijn kracht. In je kracht staan geeft meer opbouwende stimulans dan controle. Maar om in je kracht te komen moet je je grenzen leren kennen.

Met zijn praktische methode liet hij mij ervaren waar mijn natuurlijke grenzen lagen. Daardoor kon ik die beter herkennen en beter bij mezelf blijven. Ik werd hierdoor energieker en krachtiger in mijn werk. En een stuk relaxter. Door minder controle sterker worden; ik had dat niet kunnen bedenken maar dat is wel wat er gebeurde door dit coachtraject. Ik kan mijn arbeidspotentieel nu veel beter benutten."
-onderwijskundige/trainer-


Analyse en controle zijn niet zaligmakend. Laat mij als coach eens meekijken waar je vermogens en behoeften liggen, zodat je die ten volle kunt benutten. Een goede afstemming geeft niet alleen meer arbeidsvreugde maar ook meer perspectief, waardoor jij je vermogen ten volle benut.  Investeer in jezelf door een coachtraject. Je wordt er wijzer en “rijker” van. 

E-mailen
Bellen
Info